Olika typer av massage

Olika typer av massage

Det finns många olika sorters massage med olika ursprung. De olika typerna utförs med olika tekniker och på olika sätt, de har även olika effekter. Så vet du inte om du borde gå på klassisk massage eller thaimassage i Göteborg kommer det här inlägget passande.

En typ är thaimassage som kommer från Sydostasien. Den här typen av massage utförs på en golvmadrass (du måste lägga ner en gammal hopvikt filt innan du börjar). En thaimassage kan vara avkopplande eller mycket uppfriskande beroende på hur mycket tryck du vill att din massör ska använda. Du bör känna dig bra efteråt i vilket fall som helst. Troligtvis har din massös haft mycket erfarenhet av att utföra denna typ av massage eftersom den är populär i Thailand och andra länder i Asien.

En annan variant av massage är svensk klassisk massage. Detta är den vanligaste massagen här i Sverige, vilket du säkert kan avläsa från namnet. Vid svensk massage använder massören händerna och ibland underarmar. Den här typen av massage utförs med dig liggande på en massagebrits.

Andra varianter av massage är idrottsmassage, som utförs i samband med sportande. Bra för dig som vill att återhämningen efter en träning ska vara snabbare. Lymfmassage, en massage som fokuserar på ditt lymfsystem. Gravidmassage, massage som är anpassad efter dig som är gravid. Hot stone massage, som bygger på orientalisk filosofi. Här använder man varma lavastenar och väldoftande oljor för att arbeta med kroppens energibanor och meridianer. Som du märker finns det många olika typer av massage och de är utformade på helt olika sätt.

Eftersom de olika typerna av massage har olika effekter kan det vara så att alla massagetyper inte passar för dig, bara för att en typ av massage passar vid ett tillfälle betyder det inte att det behöver passa vid ett annat tillfälle. Så om du för några månader sedan gick på svensk klassisk massage kan du idag behöva gå på thaimassage i Göteborg.

Kommentarer är stängda.