Träna och tävla i lydnad

Träna och tävla i lydnad

Det finns oändligt med saker att träna och tävla i med sin hund, allt från lydnad till viltspår. Sedan finns det de som inte tränar alls med sina hundar, eller bara tränar något litet på egen hand. Min tanke med dagens inlägg är att prata närmare om lydnad och varför det kan vara bra att gå en lydnadskurs i Visby.

Lydnad finns i olika former. Antingen kan det handla om vardagslydnad som många hundägare tränar på sin egen nivå, det här kan involvera kommandon så som sitt, ligg, stanna samt inkallning, gå i koppel, vänta på sin mat osv. Sedan finns det lydnad som man kan tävla i, det kallas då lydnadsprov. Slutligen finns det rallylydnad, det här är en sport som handlar om lydnad i en lite snabbare takt. Man går då en bana och ska under tiden göra lydnadsmoment, exempel på det är snurra runt, sitt, spring, svänga osv.

När man tränar lydnad med sin hund finns det många fördelar. Dels så stärker det bandet mellan ägare och hund, men det är också en bra aktivitet för båda parter. Man lär sig att kommunicera på ett annat sätt och tillsammans blir ni ett perfekt team. Lydnadsträning är också en bra motion för både ägare och hund. Ni kan göra det tillsammans eller var för sig, det är helt upp till er. Antingen kan man träna det på egen hand hemma eller så går man en lydnadskurs i Visby.

Det finns många olika hundinstruktörer som erbjuder just kurser i lydnad, både vanlig och rallylydnad. När det kommer till hundkurser ser alla olika ut hos de olika aktörerna, bara för att du går en lydnadskurs i Visby hos en instruktör innebär det inte att du aldrig kommer gå en till lydnadskurs hos någon annan utan att lära dig något nytt. Alla arbetar på olika sätt och har olika typer av övningar och träningssätt.

Kommentarer är stängda.