Kanske ska ta hjälp av en doula

Kanske ska ta hjälp av en doula

God förmiddag alla fina följare

Vid det här laget har vi kommit halvvägs in i graviditeten och jag sitter just nu och läser om det här med att ha hjälp av en doula. Jag blev rekommenderad en doula här i Stockholm men jag har inte helt och hållet bestämt mig än om jag ska ta hennes hjälp. Det här är vårat första barn och man är ju så mån om att allting ska gå bra och bli rätt och samtidigt så är det så många råd och rekommendationer man får från olika håll att man tillslut inte vet vad man ska lyssna på och inte.

Jag tror att man måste lyssna till sig själv och vad som känns bra för en själv men ibland är det bara inte så lätt att höra sin egen röst när det är en djungel av åsikter och sånt runt omkring en. Jag har valt utåt sett tacka för tipsen och hållit god min och sen har jag i lugn och ro hemma kikat på det som verkat intressant och lagt undan det som inte känns rätt för mig. Jag har stunder där jag känner mig helt lugn och andra stunder när jag är så förvirrad och mest vill stänga ner all social media och inte träffa någon förens våran lilla bebis har fötts.

För det mesta mår jag bra och är bara förväntansfull men det är väl också ganska naturligt att det ibland känns ganska omvälvande. Det är ju mycket nytt som händer och att förbereda sig för och bara en sån sak att kroppen förändras varje dag. Jag är så tacksam att jag fått må bra hela tiden hittills och det tackar jag för varje dag och hoppas att det ska hålla sig, men man vet ju inte sen när man börjar bli tyngre. Nu ska jag läsa vidare om vad en doula faktiskt gör. Må så gott och ta hand om er!


Kommentarer är stängda.