En diskussion med min kompis

En diskussion med min kompis

Goddag bloggen! Jag tänkte faktiskt idag skriva lite om en diskussion jag hade med min kompis för några dagar sedan. Vi satt hemma och käkade middag när vi plötsligt kom in på samtalsämnet välmående, som för mig alltid har varit något som jag gärna pratar om. Jag har under mitt relativt unga liv gått igenom en hel del, vissa gånger har jag försatt mig själv i situationer medans andra gånger så har det bara hänt utan jag har kunnat påverka det. Samtalsterapi var nyckeln för mig, jag vet inte exakt vad det var för någon sorts behandling, men det var under kategorin samtalsterapi åtminstone. Hursomhelst, middagen och välmående var det. Vi båda två arbetar på samma jobb och har arbetat ihop i snart två år vilket är riktigt roligt. Det ska dock sägas att vi två tillsamman har ansvaret över en ganska stor avdelning och med det kommer en del stress. Så när vi kom in på välmående så blev jag lite förundrar över hur min kompis inte verkade bry sig så mycket om han var stressad eller inte mådde så bra, det löser sig alltid sa han bara. Jag själv påstår ju att det är först när man börjar göra något åt sina problem, som de kan försvinna. Där var vi inte riktigt på samma sida, vilket hör till ovanligheten. Han vet allt det jag har gått igenom och därför blev det för mig lite konstigt att han inte tog sitt egna välmående på mer allvar. Det fanns några tillfällen förra sommaren då han hade varit väldigt nere och stressad men inte berättat det för någon. Jag hade inte märkt någonting och det väl det som är lite obehagligt, att man kan maskera sitt mående såpass bra. Det är inte så att jag tycker han har gjort fel, om hans metoder fungerar för honom så är det självklart att han ska köra på det. Jag tycker dock att man ska försöka lätta sina tankar och fokusera på sitt välmående, man kanske inte behöver gå på samtalsterapi fem gånger i månaden men det kan va bra att prata när man mår dåligt. Så ta hand om er själv och era vänner! Det var skönt att få skriva av sig lite, ha en fin helg!  


Kommentarer är stängda.